I hela mitt liv har jag umgåtts med bilder, former och färger. Givetvis har detta präglat min yrkeskarriär.

Min tid på arbete som grafisk formgivare på olika reklambyrå och Kulturförvaltningen och marknadsförare på Västsvenska Handelskammare har get mig breda kunskaper och värdefull erfarenhet.

Jag har ca 30 års tid skapat unik och spännande grafisk produktion, konstvärk i form av keramik, akvarell, textil, tryck och speciell design för speciella föremål.(ex. vägar, trä, teaterscen, ingångar, mm) Jag finns med i konstkatalogen ”Internationella kulturskapare i Göteborg” och haft egna utställningar med tavlor och keramik.

Inspirationen hämtar jag gärna under långa resor, då jag samlar allehanda intryck som jag sedan sparar i min ryggsäck.

Jag är noggrann, systematisk, initiativrik, ansvarsfull, hjälpsam, självständig och händig. Huvudet är oftast fullt av idéer, jag har lätt att lära mig nya saker och lätt att samarbeta.

Jag är positiv, glad, tycker om att ta kontakt och prata med folk – humor är då en tillgång för mig.

Data

Många års erfarenhet av jobb med datorer i olika program (Office, Photoshop, InDesign, Illustrator, QuarkXpress, PageMaker, FreeHand, Acrobat, HTML, Dreamweaver, Flash, VBScript, Access, ASP, SQL, SignLab ) Har jobbat med reklam, olika broschyrer, kataloger, tidningar (GP, Jaktjournal, Fiskjournal, mm.)

På GP har jag varit 8 år. Kan allt från layout till färdigt tryck. Skanner, kamera och fotografering är en del som jag har varit med. Några webbsidor som jag har gjort ligger på nätet (se nedan). Utbildning inom Konsthögskola, Grafiska skola, Webbmaster, Programmerare, Grafisk formgivare. Har varit också lärare inom Photoshop och digital kamera.

  Keramik

Jag har lekt med keramik i många år och även arbetat som lärare för barn och vuxna. Själv har jag haft många utställningar med keramik, akvarell och olja i Sverige och utomlands. Jag kan anpassa keramik till olika temat, ex. keramik till utställning ” En stulen värld” på Världskulturmuseet. Har gjord några speciella projekten med textil och keramik och tryck och keramik.    

  Akvarell & olja

På konstskolan har jag lärt mig olika teknik. Har varit lärare för barn och vuxna i akvarell och olja tekniken. Jag har även egna utställningar.

  Barn

Det är roligt att jobba med barn, de har ofta en otrolig fantasi och kan hitta på fantastiska former och idéer. Under sommaren organisera vi sommarläger för 40 barn ute på Asperö. Två stora projekt med barn har jag gjord i Lundby. En med tetra pyramiden, det var involverat tiotal förskolor som jag jobbat med. Nuvarande projekt är Artbox. Många förskolor är involverad i projektet, den går  paralert i några andra länder.

  Mångfald

Har bra hand med invandrare, försöker hjälpa dem, aktivera och informera. Har olika kurser i olika ämne, som hjälper dem integrera sig i det svenska systemet. Jag är själv intresserad av olika kulturer och jag får hjälp av mitt ursprung och bakgrund. Har varit integrations ombudsman inom Grafiska.

  Organisation

Stor erfarenhet av organisation på olika håll. Är ordförande för Konstnärer i Backa och den Tjeckiska föreningen. Jag har rest med olika företag som guide till Prag och också arbetat på resebolaget Scandorama. Varit med som national värd och tolk i olika arrangemang (VM Friidrott, EM Friidrott, Filmfestivalen, Gothia Cup) Kan göra snygga utställningar med konst, hantverk eller montrar på mässor.

  Teater & scenografi

Jag har spelat teater 3 år och jobbat med scenografi i olika sammanhang. Hade egna Review shows med andra människor. 

  Fritid

Själv är jag ganska aktiv och gillar röra på mig. Jag har kurser för barn som vill lära sig att paddla kanadensare och nu har även flera barn lärt sig paddla kajak. På vinter har jag också jobbat som skidlärare för barn. Jag har kajakpaddling med guidning i Göteborg i kanalen.

  Projektledare

Jag har jobbat med några projekt. T.ex. Konferenser med föreläsningar och uppfriskning, Projekt med barn, Projekt med konst, mässor, mm. Jag har läst utbildning till projektledare.Nu är det stor projekt Artbox.

  Föreläsningar

Om Tjeckien – Prag

Information om Tjeckien, Prag, politik, historia, kultur och arkitektur. Vi tittar närmare på olika sevärdheter, olika arkitektoniska stilar, kända platser som man inte ska missa t.ex. slott och borgar. Jag kan svara på många frågor eftersom jag är född i Prag. Mina syskon bor fortfarande kvar i Prag vilket innebär att jag ofta är där och jag är fortfarande intresserad av vad som händer i landet. Föreläsningen erbjuder många fina bilder från mitt hemland.

  Guatemala

Bildvisning med föreläsning om Guatemala, och min resa där. Tema är ”alla kan resa unga som gamla”. Föreläsning är med utställning av de bästa foton därifrån.

Senaste kommentaren

19.04 | 11:03

Hej

Jag skulle vilja kolla möjligheten för att boka ansiktsmålning för barnkalas söndagen den 24/4 mellan 12-14 i Landvetter
för ca 25 barn.

31.05 | 18:41

välkommen till: www.konstnarsalliansen.se

15.04 | 14:24

Fantasktiskt härlig musik!
Långt från min lilla jag!
Mvh Charlotta (Ingo)

16.11 | 16:27

Kul o intressant att se. Gillar det du gör!
hälsningar Ingo Lotta
Charlotta Esbjörnsdotter, vi sågs idag

Dela den här sidan